Декларация на работниците в Комунални услуги срещу действия на кмета
Декларация на работниците в Комунални услуги срещу действия на кмета / netinfo

Кметът на Сливен Йордан Лечков да изпълни решението на Общинския съвет за продължаване договора с „Комунални услуги”, поискаха в декларация работещите в общинската фирма. Според тях действията на кмета са незаконни. 

В декларацията те изразяват тревога, че работници от друга фирма заемат техните места. Припомням, че от първи май в Сливен със сметоизвозването се занимава софийската фирма „Чистота-Искър”. В документа служителите на Комунални услуги заявяват, че очакват подкрепа и съдействие от гражданите и институциите.

Сформиран е инициативен комитет с представители на всички структурни звена в дружеството, излъчени на общо събрание на колектива. Те питат на какво основание е избрана софийската фирма, с какви разрешителни започва работа и кой позволява това своеволие. В декларацията се казва още, че общината дължи на дружеството 130 000 лева за поддържане на зелените площи, а в същото време отделни дейности се възлагат на части фирми, които не са се явявали на конкурс за обществени поръчки.