Божидар Темелков е балкански шампион по джудо
Божидар Темелков е балкански шампион по джудо / netinfo

3 от общо 5 медала медала за България спечелиха състезателите на Спортна академия „Ставен" - Сливен на Балканиадата по джудо за кадети.

Балкански шампион в категория 50 кг. стана Божидар Темелков, състезател на академията. И четирите срещи Темелков спечели с „ипон". Полуфиналната среща Божидар Темелков игра срещу състезател от Босна и Херцеговина, който до момента е завоювал две купи от международни състезания. На финала сливенския състезател се бори на тепиха със състезател, миналогодишен шампион на Сърбия и четвърти в европейската ранглиста, информира изп. дирекотр на академията Лъчезар Темелков.

Божидар Темелков спечели и купата за „Най-добър състезател".

Останалите медалисти за България са Анелия Островска от ЦСКА и Арман Мартирусян /ЦСКА/, който се класираха на трети места, съответно в категории 48 и 55 килограма. Състезателите на СА „Ставен" Сливен Елена Костадинова и Иван Стефанов спечелиха бронзови медали в категориите 44 и 66 кг. Веселина Николова в категория 57 кг зае пето място, а Мидия Ахмед се нареди на девето място в категория 52 кг.

Божидар Темелков е балкански шампион по джудо
netinfo

В Балканиадата по джудо за кадети в Охрид участваха над 450 състезатели от всички страни на полуострова. България бе представена от 36 състезатели.