„Ботев Болярово с победа над турски тим
„Ботев Болярово с победа над турски тим / Общински пресцентър Болярово

Отборът на „Ботев" - Болярово гостува на тима на община Субаши, Република Турция. Поканата бе от кмета на общината Субаши Хасан Чаталкая, а идеята за трансгранично дерби на двамата кметове на общините Болярово и Субаши.

Двубоят се игра по повод Деня на спорта в Турция и новосъздаденото приятелство между двете общини.

Българската група, водена от кмета на община Болярово Христо Христов и общинския съветник Янко Анев, бе посрещната с музика и цветя. Освен кметът на Субаши, сред домакините бяха каймаканинът на общината Али Иксан Башак и кметът на община Кюплю Салих Дерин. След разговора на чай за настоящите и бъдещи планирани съвместни проекти и мероприятия, двете групи се отправиха към стадиона, за да се насладят на приятелската футболна среща между боляровските момчета и тези на Субаши.

Ботев" Болярово с победа над турски тим
netinfo

През първото полувреме футболният двубой бе равностоен. Срещата завърши 1:2 за гостите от „Ботев". Тяхно беше и първото попадение, малко след средата на второто полувреме. Десет минути след това домакините изравниха, а почти веднага след този гол Станислав Костадинов от „Ботев" отбеляза победния гол за боляровци.

Кметовете на общините дадоха интервю за истанбулската телевизия, предавала пряко двубоя, в което изразиха задоволството си от проведеното спортно мероприятие. Кметът Христов заяви, че дербито е било наистина зрелищно и по-добрият отбор е победил.

Предстои реванш през май на обновения стадион в Болярово.