АСКО празнува рожден ден в Сливен
АСКО празнува рожден ден в Сливен / община Сливен

Задълбочаване на връзките между общините и неправителствените организации и подобряване на работата с регионалните координатори на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините са сред основните предизвикателства в работата на АСКО България.

Тази информация беше представена по време на презентация, част от тържественото отбелязване на 15-тата годишнина от създаването на организацията.

Домакин на празничната проява беше община Сливен. Сред гостите на тържествената церемония бяха кметът на община Сливен Кольо Милев, който е и председател на РАО Тракия и проф. Иван Върляков- изпълнителен директор на същата регионална асоциация.

Кметът на община Сливен Кольо Милев поздрави рождениците и изтъкна важната роля на специалистите по комуникация за дейността на всяка съвременна организация, особено за общините, към които са насочени високите изисквания и очаквания от обществото.

Сред бъдещите задачи за изпълнение пред Асоциацията е и създаването на помощен информационен център, където членовете на организацията да могат да обменят професионален опит, посочи Михаела Малеева, изпълнителен  директор на АСКО. Основен приоритет за организацията е и запазването на кадрите, които излизат от местното самоуправление защото те са знаещи и можещи и приобщаване на новите служители.