70 милиона лева приходи очаква НАП- Ямбол за 2010
70 милиона лева приходи очаква НАП- Ямбол за 2010 / DarikNews.bg

Близо 63 милиона лева е приносът на офиса на НАП в Ямбол към републиканския бюджет за 11-те месеца на тази година. Миналата година по това време НАП- Ямбол реализира приходи , които са с 5 милиона лева по-малко от тазгодишните. Най-сериозни са постъпленията от осигурителни вноски- над 32 милиона лева.

За държавно обществено осигуряване (ДОО) жителите на област Ямбол са внесли  19 милиона лева,които са с милион и половина по-малко от миналогодишните постъпления. Към Националната здравно осигурителна каса вноските са над 10 милиона лева, които пък са с милион и половина повече от постъпленията през ноември 2009. 30 милиона лева са внесени към централния бюджет от данъци. 12 милиона лева и половина са постъпленията по Закона за ДДС, докато миналогодишните приходи по това перо са с 5 милиона лева и половина по- малко.

Постъпленията от  данъци върху доходите на физически лица - 13 милиона лева, също бележат ръст. Малко над 4 милиона лева са постъпленията от корпоративни данъци, докато през миналата годината постъпленията са били с милион повече. Разликата е обяснима с ниските търговски обороти, което пък се отразява върху данък печалба и ДОО. Въпреки икономическата криза от НАП- Ямбол се надяват до края на годината да съберат заложените в годишния план 70 милиона лева данъци и осигуровки.