/ ОД на МВР-Сливен
В периода 18-22 септември на територията на ОД на МВР-Сливен се проведе специализирана операция по пътна безопасност във връзка с честването на Деня на независимостта - 22 септември, и придружаващите го почивни дни, съобщиха от полицията.

Над 1600 проверки за пътни нарушения през Европейската седмица на мобилността в Сливен

За периода екипи на пътна полиция, са извършили проверки на 1325 превозни средства и 1568 лица. Констатирани са 418 нарушения на ЗДвП, за което са съставени 276 фиша и 142 акта. Средствата за контрол на скоростта са заснели 420 нарушения.

В периода са издадени 81 електронни фиша, връчени са 123. Установени са 4 водачи, употребили алкохол, като 3 са с алкохол над 1,2 промила, за което в ОДМВР-Сливен са започнати бързи производства.

Полицията със засилени мерки за предстоящите празници

Водачите установени да управляват след употреба на наркотици са трима. За неизползване на обезопасителни колани и каски са санкционирани 56 водачи. Неправоспособните са 5. За неправилно изпреварване и нарушаване на пътни знаци и маркировка са съставени 10 акта.

За липса на застраховка Гражданска отговорност са съставени 6 акта. Отнетите свидетелства за управление на МПС за нарушения на ЗДвП са 13.