/ МВР
В ОД на МВР-Сливен е създадена организация за осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност по време на празничните и почивни дни във връзка с честване Деня на независимостта - 22 септември, съобщиха от полицията.

От 18 до 22 септември са планирани специализирани операции по контрол на скоростта, употреба след употреба на алкохол и наркотици, използване на обезопасителните системи за деца, водачи и пътници в автомобилите, застраховка Гражданска отговорност и правоспособност.

Ще се осъществява контрол по отношение на нерегистрирани и технически неизправни автомобили. Всички технически средства за контрол на скоростта ще са в експлоатация.

Екипи на Пътна полиция ще има на автомагистрала „Тракия” главните и общински пътища в област Сливен. Засилено полицейско присъствие ще има в дните:

На 18.09.2020г. за времето от 14,00 до 22,00 часа
На 19.09.2020г. за времето от 08,00 до 16,00 часа
На 22.09.2020г. за времето от 10,00 до 22,00 часа


ОД на МВР предупреждава гражданите да бъдат внимателни, бдителни и да не оставят личните си вещи без надзор. Да спазват противоепидемичните мерки.

Водачите на МПС да бъдат толерантни към останалите участници в движението, да спазват правилата, ограниченията на скоростта и да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

Преди всяко пътуване е необходимо:

Проверка изправността на превозното средство
Планиране на пътуването, но не и времето за пристигане
Проверка за ограничения по маршрута
Проверка за срока на валидност на документите
Проверки за незаплатени глоби по Закона за движението по пътищата
Да се шофира концентрирано
Да се запази спокойствие при попадане в колона
Да бъдем отговорни към себе си, семейството си и към останалите на пътя
Да бъдем толерантен
При нужда позвъниете на телефон 112