12 по-малко загинали по пътищата след пускане на магистралата
12 по-малко загинали по пътищата след пускане на магистралата / Областна администрация Сливен

С пускането на участъка от АМ „Тракия" на територията на област Сливен катастрофите в областта са намалели с 18 %, с 35 % е намалял броят на убитите. „Това са 12 души по-малко убити на пътя.

С пускането в експлоатация на кръговото движение на „Петолъчката" драстично намаляха и катастрофите там, като до момента имаме регистрирано само едно пътно-транспортно произшествие" - каза областният управител Марин Кавръков.

Цифрите бяха оповестени по време на последното за годината заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата.

С 55% е намалял броя на убитите на територията на община Сливен, подобрена е безопасността на движение и по път ІІ-66, където произшествията са намелели с 39%, отчете на заседанието главен инспектор Николай Колев от „Пътна полиция" - Сливен.

На заседанието е взето решение Областната комисия по безопасност на движението да излезе с предложение към Агенция „Пътна инфраструктура" за предприемане на своевременни мерки и внасяне на корекция в организацията на движение по път ІІ-53 в района на село Крушаре за изграждане на светофарна уредба за пешеходци, съобщават от Областна администрация.