Жребии за агитационни материали и за последователност в бюлетината се състояха в Търговище
Жребии за агитационни материали и за последователност в бюлетината се състояха в Търговище / Диляна Стойчева
Шест партии и два инициативни комитета се включиха в разпределянето на местата за поставяне на агитационни материали за предстоящите избори в Търговище днес следобед. Половин час след това бе изтеглена последователността на регистрираните партии и коалиции в интегралната бюлетина.

БСП, ГЕРБ, АТАКА, ДПС, коалиция “Обединена десница за Търговище” и коалиция “Обединени за Търговище”, Инициативан комитет за издигане кандидатурата на д-р Красимир Мирев и Инициативан комитет за издигане кандидатурата на Светлан Петков за кмет, участваха в жребия за избор на регламентирани места за поставяне на агитационни материали. Те си поделиха 24-рите платна на витрината в централната градска част, предстои разпределянето на 28-те тревни площи.

22 политически партии и 2 коалиции са регистрирани в ОИК-Търговище, информира нейният председател Апостол Апостолов. На заседание на комисията бе изтеглена последователността на партиите в бюлетината за предстоящите избори. От основните политически играчи за Търговище, ГЕРБ получи за едни фаталният, за други щастливият номер 13. ДПС ще бъде 17-та по ред в бюлетината, а БСП под № 5. Коалиция “Обединени за Търговище” се падна под №7, а коалиция “Обединена десница за Търговище” под №21. АТАКА ще бъде на 14-то място по реда на подреждането на партиите. Номерата на инициативните комитети ще следват в края на бюлетината според последователността на регистрирането им в ОИК.