Окръжната прокуратура в Шумен възложи разследването на инцидент с катастрофирал самолет край Шумен на следовател
Окръжната прокуратура в Шумен възложи разследването на инцидент с катастрофирал самолет край Шумен на следовател / dariknews.bg, Деян Герговски
Следовател и експерти разследват инцидента с падналия самолет край Шумен
98577
Следовател и експерти разследват инцидента с падналия самолет край Шумен
  • Следовател и експерти разследват инцидента с падналия самолет край Шумен
Днес започва разследването на причините и обстоятелствата за авиоинцидента с малък самолет край Шумен.

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен ще бъде направен оглед на местопроизшествието, в който ще участват и експерти от Дирекцията за разследване на произшествия във въздушния, водния и жп транспорт към Министерството на транспорта.

Малък самолет падна край Шумен (СНИМКИ)

Разследването на причините и обстоятелствата, довели до тежкия инцидент, е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Шумен.
 

Dariknews.bg, Деян Герговски


Около 19.20 ч. вчера при заход за кацане на летище Шумен 4-местен частен самолет „Пайпер“ с двама души на борда е претърпял инцидент. При опит да кацне, самолетът, който е с два двигателя, се е ударил в дърво в овощна градина в района на Пети километър. При катастрофата са пострадали пилотът - 62-годишният Валери Д., и синът му - 27-годишният Александър.

Двамата мъже са настанени в болница.

Какво е състоянието на пострадалите в авиоинцидента край Шумен? (ВИДЕО)

След получения сигнал за произшествието с частния самолет прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен е образувал досъдебно производство. Предстои да бъдат назначени съдебномедицинска и съдебно-технически експертизи.
 

Dariknews.bg, Деян Герговски



До пристигането на експертите от Министерството на транспорта местопроизшествието е било запазено от служители на МВР в Шумен. Действията по разследването продължават.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари