/ netinfo

Започна ремонтът на общинските пътища от разклона кв. Кирково - с. Кочово, до входа на кв. "Кирково" и от изхода на кв. Кирково до връзката с път I-7 под железопътния тунел на бившата железопътна линия „гр.Велики Преслав - с. Хан Крум - Шумен“, съобщиха от общинската администрация във Велики Преслав. 

Общата стойност на дейностите по двата участъка е над 2 400 000 лева. Изпълнителите на двете обособени позиции са „Автомагистрали - Черно море“АД и „Пътинженерингстрой - Т“ ЕАД. Срокът за изпълнение на по-малкия участък (около 800 метра до входа на кв. Кирково) е 137 дни, а срокът за изпълнение на другия участък е 60 дни от датата на подписване на договора и от откриването на строителната площадка.

В преславско село искат изкуствени неравности заради трафик

Дейностите, включени в проекта, са пълна рехабилитация на асфалтовите настилки, отводняване на териториите, като в участъка на промишлената зона и този в началото на кв. Кирково ще се прокарат трасета за високоскоростен интернет, който ще може да се използва по-нататък при евентуални икономически интереси от бизнеса и при създаване на промишлени предприятия, фирми и цехове. 

„Идеята, с която подходихме преди години за рехабилитацията на тези участъци, е свързана с това, че в този район на общината и на града се оформя едно пространство с промишленост, макар и бивша, а ние искаме да създадем още по-добри условия, най-малко заради това, че общината разполага със 140 декара собствени парцели и земя в промишлената зона, които с готовата инфраструктура, свързана с пътища, вода, ток, пречиствателна станция и канализация е добра предпоставка за развитие на бизнес в този район, каза кметът Александър Горчев, цитиран от пресслужбата на Общината.

В петък кметът на Община Велики Преслав ще подпише договор за втория проект за реконструкция и рехабилитация на общински пътища - „Реконструкция и рехабилитация на водопровод и възстановяване на улична настилка в с. Златар, с. Драгоево, с. Миланово, с. Кочово и с.Троица–община Велики Преслав . Този проект е с обща стойност над 2 000 000 лева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари