Започна ремонтът на водопровода от Ястребино до Омуртаг
Започна ремонтът на водопровода от Ястребино до Омуртаг / Dariknews.bg, архив

Зопчнаха ремонтните дейности по водопровода от яз. Ястребино до гр. Омуртаг, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Те ще продължат 60 календарни дни, като ще бъде подменена част от некачествените тръби по изграденото преди време 19-километрово трасе от язовира до града. Предвидено е да се сменят 500 метра от тръбите и да бъдат монтирани допълнителни въздушници.

Кметът Неждет Шабан е подписал договор с избрания изпълнител - „ВиК Омуртаг - 2014". От документа става ясно, че в рамките на два месеца фирмата ще извърши ремонт на съоръженията за доставка на водата, което ще осигури необходимото количество за водоснабдяване на града. За целта Министерството на регионалното развитие е отпуснало близо 470 хил. лв.

От Общината информират, че предстои да се подпише и друг договор - за подмяна на съоръженията и за реконструкция на стария водопровод от село Кипилово, който сега е единствен за града.

Междувременно жителите на Омуртаг продължават да са на воден режим и водата потича само в определени часове от денонощието.

Ще припомним, че през миналото лято градът остана продължително време без вода и това доведе до митинги на жителите му. Тогава министри и други властимащи обещаха пари за ремонта на некачествено изградения водопровод от язовира в Ястребино, както и средства за съществуващия водопровод от извора в сливенското село Кипилово.