Зам.-кметът Цонев внася повторно докладни на извънредна сесия в Разград
Зам.-кметът Цонев внася повторно докладни на извънредна сесия в Разград / netinfo
Шест от седемте докладни, които ще обсъждат на извънредната си сесия в петък ще са внесени отново от зам.-кмета Любомир Цонев. Това предложи самият той на днешното заседание на Постоянната комисия по управление на общинската собственост. Именно неговото оттегляне на докладни на редовната януарска сесия на местния парламент стана повод за свикване на извънредно събиране на общинските съветници. Повод за реакцията на Цонев бе неодобряването на част от друга негова докладна. Съветниците решиха за 2009 г. на сметосъбиращата фирма “Шеле” да бъдат отпуснати 1 835 218 лв., колкото и през 2008 г., вместо исканите от Цонев 2 915 742 лв.

Седмата докладна - учредяване право на прокарване на ел.кабели с дължина 75 м. през общински имот, които ще захранват търговски помещения на пазара – ще бъде с вносител Иво Димитров, председател на комисията по управление на общинската собственост.

Повечето от останалите предложения са свързани с продажби и отдаване под наем на общински имоти, включени в планираните приходи на местната управа за 2009 г.