Шуменци ще може да разгледат залата след официалното откриване
Шуменци ще може да разгледат залата след официалното откриване / dariknews.bg
13-членна държавна комисия е приела без никакви забележки многофункционалната зала Арена Шумен и след като има Акт 16, тя официално ще бъде открита в събота.
 
За официалната церемония ще пристигне и министър председателят Бойко Борисов.
 

„Арена Шумен“ се разполага на 4 етажа и 5600 кв. м.


Церемонията започва в 18,30 часа, но влизането на официалното събитие е срещу покана или пропуск. Другата седмица пък ще се организират дни на отворените врати, за да могат шуменци да разгледат съоръжението. 

Официалната церемония в събота ще включва демонстрации на клубовете по различни спортове и концерт на Ансамбъл "Българе" и други познати певци.
 

Строежът на зала Арена Шумен (СНИМКИ)


Мащабният проект струваше 8,5 милиона лева на държавния бюджет.
 
Архитектурата на залата е забележителна, каза ръководителят на строежа Емил Мартинов. Имаше доста сложни конструкции, които произтичат от сложната архитектура. Имаме двойно усукана фасада, доста умувахме как да направим тази фасада, доабви той.
 
Около залата има 21 дка паркова територия, 200 новозасадени дървета, пейки и фонтани, 300 паркоместа. 
 

Откриват зала ''Арена Шумен'' с изпълнение на ''Луди млади''


Освен основната площадка в сградата има още кафене, фитнес зала, сауна, както и съблекални и помещения за треньори, журналисти и медицински лица.
 
Засега обектът ще се стопанисва от общината, посочи кметът Любомир Христов и допълни, че ако се появи приемлив вариант, който да е изгоден за всички, ще бъде разгледан. 
 

С 3,5 млн. лева облагородяват района около новата спортна зала


По думите му месечната издръжка на съоръжението е около 5000 лева. Засега ще е под шапката на общинското предприятие "Общински жилища и имоти", а за временен директор е назначен Пламен Инджев. 

На следваща сесия на Общинския съвет предстои да се гласуват и цените за наем. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.