Задържаха трима крадци на метали, издирват четвъртия
Задържаха трима крадци на метали, издирват четвъртия / netinfo

Трима мъже са задържани за 24 часа в РПУ - Шумен за кражба на метали, съобщават от полицията в града. Двама от тях са криминално проявени. Около 15:00 ч. вчера в РПУ е бил получен сигнал, че в района около студентските общежития са забелязани няколко лица, които пренасят метални предмети.

За изясняване на случая веднага са изпратени полицейски екипи. Малко по-късно на ул. “Цвята Кънчева” служителите на реда са забелязали две лица, които пренасят метална пружина за легло. Установено е, че това са 63-годишния Х.П. от и 35-годишния Д.В. – и двамата от град Шумен.

Пред полицаи двамата обяснили, че около 14:00 часа на същия ден пиели бира в района на Кооперативния пазар, когато при тях дошли 37-годишният М.В., брат на Д.В., и 36-годишният В.В. от с. Белокопитово. Те ги помолили да пренесат до пункт за изкупуване на черни и цветни метали в града няколко метални предмета, които били оставили в района на студентските общежития. Установено е, че в пункт за изкупуване на метали М.В и В.В. са предали 3 броя метални шпригли.

След проведени издирвателни мероприятия, в района на вилна зона “Смесе”, е задържан и 36-годишният В.В. В РПУ са отведени Х.П., Д.В. и В.В. Полицията издирва М.В., както и на собственика на отнетите вещи. Работата по случая продължава.