арест
арест / iStock/Getty Images
Той не спрял и за полицейска проверка
Шуменски полицаи са задържали пиян шофьор, който не спрял за проверка, преминал на червен светофар и катастрофирал, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Екип на пътна полиция, който осигурявал безопасността на движението на бул. "Славянски" в Шумен, малко преди 21.00 часа на 26 ноември, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил "Пежо 306". Водачът обаче не спрял. Пътните полицаи го последвали по булеварда и му подали сигнал от служебния автомобил за спиране. Шофьорът отново не изпълни разпореждането. На светофар на кръстовището с ул. "Алеко Константинов" преминал на червен сигнал на светофара. Полицаите, които се движили след водача установили още, че е създал рискова ситуация при разминаване с друг автомобил при преминаване на кръгово кръстовище, а на друго такова - напуснал пътното платно, след което се ударил в дървета.

Черна събота: Шофьор с книжка от 12 дни предизвика тежка катастрофа (ВИДЕО)

При извършената на място проверка станало ясно, че 35-годишният водач от Шумен управлявал след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,54 промила. Шофьорът отказал да даде кръвна проба за анализ. Той не носил в себе си и шофьорска книжка, автомобилът бил със служебно прекратена регистрация, нямал и сключена застраховка "Гражданска отговорност".

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.