Заделиха средства за ремонти на улици в Търговище след края на водния проект
Заделиха средства за ремонти на улици в Търговище след края на водния проект / Борислав Курдов

На четири улици в Търговище ще бъде направен основен ремонт, като размерът на предвидените средства възлиза на 1 013 000 лева. Това заяви главният инженер на община Търговище Димо Димов.

От 2013 година в Търговище се работи по проекта за подмяна на водния цикъл, много от улиците и тротоарите са в лошо състояние. След като проекта приключи тяхното ремонтиране и благоустрояването на зоните около пътищата ще бъде наша първостепенна задача, каза пред журналисти новият главен архитект на града Дарина Димитрова.

Инж. Димов уточни, че ще бъде направен основен ремонт на половината от ул. „Кюстенджа". Това е една от главните артерии на града, която се ползва и от преминаващите през града автомобили, които пътуват от София за Варна. „Кюстенджа" понесе и най-сериозни разкопавания заради водния проект. През тази 2016 година ще бъде възстановена половината от улицата, за което в капиталовата програма са заделени 215 000 лева. За 425 000 лева ще бъде отремонтирана и улица„Опълченска", която минава през квартал „Малчо Малчев" и свързва централната част на града с промишлената зона и околовръстния път на Търговище.

Булевард „Сюрен", който извежда автомобилите към изхода на града в посока „София" ще бъде обновен за 320 000 лева. С 53 000 лева ще бъде отремонтирана и ул. „Иван Асен", която се намира в центъра на Търговище.

В капиталовата програма на община Търговище са предвидени средства за кърпежи на други улици в града, както и 580 000 лева, с които ще бъдат обновени пътните отсечки към селата Съединение и Черковна.