/ dariknews.bg

Ръководството на ВМРО - БНД, Шумен и Областното ръководство на партията взеха единодушно решение да подкрепят Ангел Джамбазки за водач на листата за изборите за Европейски парламент. Това съобщиха от партията.

Доводите в подкрепа на кандидатурата бяха, че г-н Джамбазки в настоящия си мандат като евродепутат е най -активният български представител, защитаващ интересите на България и нейните граждани, млад, интелигентен и активен е, с политически позиции, които напълно отговарят за важната мисия , която изпълнява в Европейския парламент, а именно, да отстоява правото България и нейните граждани да бъдат третирани на равноправна основа с останалите граждани на Европейския съюз .

ВМРО във Врачанско подкрепя Джамбазки за евровота

Пример в това отношение бяха и последните дебати, свързани с отстояването на позицията на българските превозвачи срещу рестриктивните мерки , предложени от френския президент Е. Макрон.

На срещата на ръководството на местното ВМРО бяха отбелязани и други постижения на г -н Джамбазки в работата му като евродепутат, както и неговите лични достойнства, но бе подчертано, че най-важна е ролята му на отстояващ принципа за "Европа на Отечествата" срещу опитите за унифициране и размиване на националната идентичност за сметка на глобалистките и ултралиберални тенденции на Стария континент да бъде наложена визията за "Европа на регионите".

Освен това бе изтъкнато, че А. Джамбазки работи в насока на намаляване на европейските бюрократични регламентации , които не са съобразени със спецификите на отделните държави и имат за цел да облагодетелстват единствено едрите мултинационални корпорации . Според ръководството на ВМРО-Шумен, именно в тази насока трябва да се работи и в следващия Европейски парламент .

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.