/ dariknews.bg
Дирекцията на Природния парк /ПП/ "Шуменско плато" удължава срока за участие в националния конкурс "Природата - моето вдъхновение" до 31 май 2020 година, заради извънредното положение. Това съобщиха от дирекцията на парка.

Затвориха пешеходния достъп до комплекс „Създатели на българската държава" в Шумен

Оттам припомнят, че надпреварата се организира ежегодно, като участниците могат да представят рисунки, приложни творби, стихове, разкази и презентации по темата. Желаещите трябва да изпратят творбите си на адрес: гр. Шумен, лесопарк "Кьошковете", ДПП "Шуменско плато", п.к.160. За текстове, стихотворения и презентации електронните адреси са: dppshumenskoplato@iag.bg, shplato@hotmail.com

Дирекцията на ПП "Шуменско плато" дава възможност на всички, които се включиха в предизвикателството по повод на Седмицата на гората, да участват със своите творби и в националния конкурс "Природата - моето вдъхновение", като рисунките трябва да се изпратят в оригиналния им вид, а не като снимка на електронна поща.

Обработват зелените площи срещу кърлежи в Шумен

Близо 200 детски рисунки, стихове и разкази за гората са публикувани на сайта на ПП "Шуменско плато", в категорията "Седмица на гората", и на сайта на Североизточното държавно предприятие, в рамките на инициативата на Изпълнителната агенция по горите.

Сред най-активните са учениците от СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Приморско и СУ "Сава Доброплодни" в Шумен. Атрактивна електронна книжка пък е изработена от четвъртокласници от СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Петрич, допълват от дирекцията на Природния парк "Шуменско плато".
БТА