ЦЕРН
ЦЕРН / Guliver/Getty Images
Двама шуменски учители са част от екипа на български преподаватели, които ще посетят ЦЕРН край Женева. 

Здравко Кузманов от СУ "Панайот Волов" и Тая Чанева от ПЕГ "Н. Й. Вапцаров" ще преминат 6-дневно обучение на учители по информационни технологии и информатика, физика и инженерни специалности.
 

Roboschool: Ученици създават роботи


Там ще се запознаят намясто с най-високите достижения на науката и технологиите.

Здравко Кузманов обясни, че обучението ще бъде в два модула. До обяд учителите ще участват в лекции, а след обяд ще посетят различни лаборатории и уъркшопове в ЦЕРН.

Здравко Кузманов
dariknews.bg

Децата трябва да видят, че освен това което учат в училище – общодостъпната наука – физика, химия, биология, че има и друга наука, която движи света, движи ни в прогреса, нас хората.
 

Интерактивна класна стая вече и в детската градина (СНИМКИ)


Ако успеем да го пречупим по този начин – да видят другата страна, другия свят на ученето, на върховите достижения. Да не си мислят, че са само оценки – имам един материал, влизам преподават ми го, изпитват ме и това е, казва Здравко Кузманов.
 

8-класникът е сребърен медалист от Първата европейска младежка олимпиада по информатика
dariknews.bg



Според него учениците силно се впечатляват именно от такова практическо показно. Това е бил и ефектът, след като им разказал за видяното на миналогодишното си обучение в Румъния, където посетил изграждащ се изследователски център.
 

Училище сменя черната дъска с тъчскрийн


Когато се върнах, си поставих за цел да запозная учениците – включително със снимки. Най-много се впечатлиха от роботизираните ръце, които създават различни неща и включително надписват хапчетата, които ние ползваме, обяснява Здравко Кузманов.

Обучението в ЦЕРН започва на 14 октомври, а в него ще се включат 40 преподаватели от България.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.