РИОСВ-Шумен
РИОСВ-Шумен / netinfo
Ученици от клуб „Млад еколог“ при „Професионална гимназия по икономика“ Шумен  гостуваха  на Информационния център на РИОСВ Шумен.

Младите еколози   проследиха работния процес в екоинспекцията и  разгледаха  апаратурата за анализ на водни проби и почва, с която работи  Регионалната лаборатория към ИАОС. Експертите им разказаха за  възможностите за подобряване състоянието на околната среда и дейностите, свързана с опазване чистотата на  водата.

РИОСВ-Шумен
netinfo


Пред деветокласници от  СУ „Св.Св Кирил и Методий“ в Смядово експертите изнесоха беседа за  природосъобразни и ефективни начини за възобновяване на баланса във водния цикъл. Учениците  се обединиха около идеите за опазване и възстановяване на крехките екосистеми и залесяване на гори. 

РИОСВ-Шумен
netinfo


 Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март за  привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата е предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро.  Тази година избраната тема е  „Природата за водата“, която е насочена към прилагане на природосъобразни решения за справяне  с предизвикателствата, пред които сме изправени през 21 век.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.