ТК "Шуменец"
ТК "Шуменец" / netinfo
Спортният Тенис клуб „Шуменец“ кандидатства за концесия на градските тенис кортове, намиращи се до ученическия стадион. Клубът е основан през 2017 г. от младите специалисти Никола Василев и Богомил Радославов, които са и треньори по тенис на корт. За да продължат възходящото развитие на клуба те подават документация в общинска администрация с цел – вземане на тенис кортовете на концесия.

В перспектива от ТК „Шуменец“ имат намерение да инвестират в базата и да изградят още два тенис корта, с червена настилка,  което ще им позволи да домакинства на регионални и държавни първенства.  

Предвижда се още да бъде изградена и спомагателна зала, в която да има обособени съблекални, фитнес и други необходими помещения. От ТК „Шуменец“ са категорични, че ако кортовете бъдат взети на концесия всеки желаещ ще има възможност да тренира или играе тенис там. „Нашата цел е да развиваме тениса в Шумен и да го правим все по популярен“, казват Василев и Радославов.

ТК "Шуменец"
netinfo


В момента в ТК „Шуменец“ са картотекирани около 40 млади състезатели, но и още любители на тениса, които тренират под ръководството на Василев и Радославов. Ако клуба получи възможността да стопанисва кортовете и изгради още два нови, това ще помогне за по-доброто провеждане на тренировъчния процес, категорични са треньорите. Двамата казват, че имат подкрепата на българската тенис федерация, както и на редица частни спонсори от Шумен, на които изказват благодарности.

ТК "Шуменец"
netinfo


Сега тренировките си, състезателите от ТК „Шуменец“ провеждат на кортовете в кв. „Тракия“ до ЗИЕНО. В опит да повишат интереса към тениса и запалят все повече бъдещи млади таланти от ТК „Шуменец“ всеки уикенд организират тематични турнири за най-малките си спортисти. Надпреварата е тематично свързана с някой от световните тенис турнири, провеждащ се в дадена страна, т.е. ако има турнир в Италия, в същия уикенд на състезанието за най-малките в Шумен се приготвя италианска кухня и се слуша италианска музика.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.