Със залесяване, хепънинг и спектакъл приключват еко-инициативите в Търговище
Със залесяване, хепънинг и спектакъл приключват еко-инициативите в Търговище / Диляна Стойчева
Днес в 14.00ч. общинската администрация в Търговище ще се включи в Седмицата на Земята със засаждане на борчета. Ще бъде залесен терен в близост до хижа „Соколите”.

Продължават и еко-инициативите на училищата. В централното фоайе на І СОУ “Св.Седмочисленици” ще бъде открита фотоизложба “Пролет”. Организира се и състезание на тема “Опазване на планетата Земя”. В 18.30ч. ще започне хепънинга “Зеленото бъдеще на моята синя планета”. Ще бъде представена изработената от клуб “Зелени патрули” – “Червена книга на Търговище”. Ще има презентация, свързана с глобалните екологични проблеми на планетата, а също музикални и танцови изпълнения.

По повод Седмицата на Земята във ІІ СОУ “Н.Маринов” в Търговище обявиха конкурс на тема “Благословени и неразумни сме природо”. Резултатите ще бъдат обявени днес - 22 април. В 18.30ч. е спектакълът “Писмо до хората, последно писмо, писмо на надежда”. Той ще се състои в концертната зала на Младежки дом.

В рамките на Седмицата на Земята във фоайето на библиотека “Петър Стъпов” учениците от І ОУ “Христо Ботев” в Търговище откриха изложба, включваща рисунки за гората и фотографии на тема “Красивото и грозното в природата”. Организиран бе конкурс за най-уютна класна стая. Вчера учениците проведоха и акция за почистване на парка около “Механата”.

В ІІІ ОУ “П.Р.Славейков” бяха обявени конкурси за есе, стихотворение или рисунка на тема “Земята е една единствена”. Имаше съревнования между класовете за най-добре почистен участък от двора на училището и за най-чиста и озеленена класна стая. Малчуганите се представиха и в карнавално шоу с костюми от отпадъчни материали.