Със спортни турнири шуменската полиция отбелязва празника си
Със спортни турнири шуменската полиция отбелязва празника си / dariknews.bg/ архив

Със спортни надпревари по футбол, волейбол, тенис на маса и стрелба ще отбележат професионалния си празник днес служителите от ОД на МВР-Шумен.

Осем отбора ще участват във футболния турнир на малки вратички утре. Сред претендентите за призово място е и отборът на журналистите. Районните полицейски управления във Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново ще участват с по един отбор. В турнира сили ще мерят два отбора от Охранителна и Териториална полиция към РУП- Шумен. ОДМВР- Шумен и служители на ОУПБЗН ще участват с по един отбор. Отборите са разделени на две групи по четири тима, играят две полувремена по 12 минути. Първите срещи започват в 9:00 ч. на игрището до спортна зала "Плиска". На единия терен отборът на журналистите ще играе с тима на полицейското управление в Нови пазар. Успоредна с тази, на другия терен, е срещата между тима на Охранителна полиция и пожарната.

Три отбора на полицейските управления в Шумен, Каолиново и на пожарната ще участват в турнира по волейбол, който започва в 14:00 ч. в зала "Плиска".
В спортната зала на КАТ в Шумен ще има и турнир по тенис на маса. Сили в него ще мерят осем отбора, между които два от пожарната и два от криминалисти.

Турнир по стрелба с късоцевно огнестрелно оръжие пък ще се проведе на стрелбищен комплекс "Снайпер". В него освен служители на МВР най-точна мишена ще се борят журналисти и прокурори от Шумен. Стрелбата е прицелна, на 25 метра, без време. Всеки участник ще има право на 13 изстрела, 3 пробни и 10 зачитащи се. Класирането е индивидуално и отборно.

Предвидени са и кратки демонстрации със служители на Специализираните полицейски сили. За първи път ще бъде показана работата на полицейско следово куче в екип.