Свидетел по дело за рушвет е убитият в ресторант край Разград
Свидетел по дело за рушвет е убитият в ресторант край Разград / Радка Минчева
Свидетел по дело за рушвет е убитият в ресторант край Разград
20729
Свидетел по дело за рушвет е убитият в ресторант край Разград
  • Свидетел по дело за рушвет е убитият в ресторант край Разград

Основният свидетел по делото за подкуп срещу кмета на община Ветово бе убит тази нощ край Разград. 36-годишният Алдин Младенов е починал след удар с нож в сърцето след пиянска свада в хотелски комплект "Кованлъка" в туристическата местност "Пчелина".

Инцидентът е станал в 2,00 ч. тази нощ. Бизнесмен от село Раковски празнувал заедно със 120 човека първия рожден ден на дъщеря си в ресторант в хотелски комплекс "Кованлъка" край Разград. Убиецът 23-годишният Бранимир Гигов е негов бодигард, убитият - 36-годишният Алдин Младенов е бил сред гостите на тържеството. Служителите в хотела твърдят, че не разбрали как е започнала свадата, след която остава един труп и трима ранени.

Страничният вход на комплекса зее отворен, а до него е поставена счупена плъзгаща врата и потрошена масичка със стъклен плот. Над входа има камера, но не става ясно дали е работила във фаталната нощ. Готвачи въртят 5 чевермета в двора, те не са местни и също твърдят, че не са видели нищо.

Алдин е убит с един удар от нож право в сърцето. Убиецът има две порезни рани по тялото, насинено око, полицай пази пред стаята му в болницата. Според негов братовчед той не бил агресивен.

В болницата с фрактури на ръцете са още един от охранителните на бизнесмена от Раковски, както и 20-годишна жена.

Убитият е основен свидетел по делото за подкуп срещу кмета на Ветово Рейхан Хабил. Той е дал белязаните 2000 лв. на градоначалника, като преди това уведомил полицията за искания рушвет, за да спечели търг за продажба на общински имот.