време лято
време лято / БГНЕС, архив

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но още преди обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Южна България, по старопланинското било и в Предбалкана. До полунощ валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури в повечето райони ще са между 28° и 33°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места, главно в Стара планина, Родопите и Странджа, интензивни и с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 13°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Повече ще са валежите по южното крайбрежие. Ще духа до умерен североизточен вятърк. Максимални температури 28°-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg