Служители на Горското във Върбица протестират срещу новия си директор
Служители на Горското във Върбица протестират срещу новия си директор / netinfo

Служители на Горското във Върбица протестират срещу назначението на Хълми Амза за нов директор на стопанство, който бе назначен на 13 ноември. На пресконференция по-рано днес счетоводителят на предприятието и председател на общинския съвет във Върбица Кадир Хасан, заедно с няколко свои колеги, всички членове на ДПС, обясниха, че според тях Амза не бил точния човек за поста.

„Изразяваме нашето гражданско несъгласие, поради факта, че познаваме Хълми Амза какво може да направи", заяви Хасан. По думите му, Амза се е заричал, че ще уволни всички и сега служителите се страхуват за работните си места. „Нямаме нищо против Хълми Амза, като директор, но съм против неговата личност, не може такъв човек да ни е директор и ще продължаваме да протестираме, докато нашите началници не ни чуят", каза още Хасан.

Недоволните служители заявиха, че протеста им не е политически, но не изказаха конкретни причини, свързани с изпълнението на служебните му задължения, за да искат отстраняването му, а само лични причини.

В подкрепа на протестиращите служители на горското е започната и подписка, в която вече са се включили около 1 000 души. Шефкет Хюсеин, инициатор на започването на подписката заяви, че тя щ бъде представена на ръководството на Североизточното държавно предприятие.

На пресконференцията, като безучастен наблюдател присъства и Юзджан Ислямов, който след това, пред журналистите заяви, че подписката е инициирана не от Хюсеин, а от общинския кмет и от ДПС. Ислямов е един от уволнените служители на Горското във Върбица от предходния директор Ивелин Тодоров, бе категоричен, че според него протестите са политически.