Симона Паносиян подаде жалба в прокуратурата, ограничили достъпа до кабинета й
Симона Паносиян подаде жалба в прокуратурата, ограничили достъпа до кабинета й / Dariknews.bg
Симона Паносиян подаде жалба в прокуратурата, ограничили достъпа до кабинета й
45026
Симона Паносиян подаде жалба в прокуратурата, ограничили достъпа до кабинета й
  • Симона Паносиян подаде жалба в прокуратурата, ограничили достъпа до кабинета й

Водачът на листата на "Обединена социалдемокрация" Симона Паносиян е подала жалба в прокуратурата поради това, че няма достъп до служебния си кабинет в Община Шумен. Това съобщи пред Дарик самата Паносиян. По думите й, вчера е отишла в кабинета, за да прибере свои лични вещи, тъй като е в отпуск, заради предизборната кампания, но е установила, че патрона на бравата е сменен.

Паносиян, която е директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване" заяви, че в разговор със зам.-кметът Александър Генчев той й съобщил, че му е било наредено бравата да бъде сменена, а ключът се намира в г-н Красимир Костов.   

„Считам, че действията, с които се осуетява достъпа ми до служебния ми кабинет в Община Шумен са незаконни. Неоснователно ми се пречи да си взема личните вещи", пише в жалбата на Паносиян до прокуратурата.

„Опасявам се, че в кабинета ми могат да бъдат подхвърлени компрометиращи материали, с оглед  участието ми в предизборната кампания", заяви пред Дарик Симона Паносиян. Тя добави, че без прокурор няма да влезе в този кабинет. „Това е недопустимо нарушаване на всякакви права, може да има изчезнали документи, кой носи отговорност за това? Аз не съм направила опис на нещата, които съм оставила в кабинета си", допълни Паносиян.

В жалбата си тя моли да се извърши проверка по случая и да й се съдейства да получи личните си вещи от кабинета в кметството. Симона  Паносиян настоява още де се потърси отговорност на виновните лица, в случай, че се установи наличие на данни за противоправни действия.

Симона Паносиян подаде жалба в прокуратурата ограничили достъпа до кабинета й
netinfo

Симона Паносиян добави, че снощи е била извикана в полицията, където са и снети показания. От ОД на МВР-Шумен съобщиха за Дарик, че по указания на прокурор от Районна прокуратура по случая се извършва проверка.