ДКТ "Васил Друмев"
ДКТ "Васил Друмев" / dariknews.bg
За по-малко от 3 месеца успяхме да включим в афиша си още 4  заглавия, каза по време на пресконференция директорът на ДКТ "Васил Друмев" Димитър Димитров.

Това са куклената пиеса за деца "Рошльо и комините" , възобновеното представление "Цветни вълшебства", "Живот по 3" и "Нирвана".

Това означава, че театърът работи на много високи обороти. Първо - за да изпълни обещаното от директора многообразие в афиша. Второ - за да изпълним обещаното внимание към най-малките и трето - да съживи атмосферата и да създава нови позитивни събития, каза Димитров. 

ДКТ "Васил Друмев"
dariknews.bg


В началото на февруари м.г. - след оттеглянето на колегите и актрисите Добрина Добрева и Цветана Стоянова, афишът от детски представления доста бе ощетен - паднаха около 10-тина заглавия. Затова всичко, което се прави в момента, запълва тази необходимост от детски заглавия, каза Диана Христова.

На 4 февруари, неделя, от 11.00 ч. в зала "Патиланчо" ще е премиерата на най-новата куклена пиеса за деца "Рошльо и комините". Режисьорът Таня Евтимова посочи, че внимателно избира заглавията, които да постави. 

В тази пиеса има много теми - за екологията, за старите хора, които са в изоставените градчета и села, за младите, които не искат да се върнат. Темите са много жестоки, каза още тя.

ДКТ "Васил Друмев"
dariknews.bg


През 2017 година театърът е реализирал 5 нови заглавия, а общият афиш е бил 20 заглавия - детски и драматични. 

През 2017 г. са изиграни 278 представления пред 32 хиляди зрители. От билети са постъпили 179 598 лв. в театъра, сочат данните.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.