Шуменската кардиологична болница навърши една година
Шуменската кардиологична болница навърши една година / снимки: Дарик-Шумен

Специализираната болница за активно лечение по кардиология „Мадара" в Шумен днес отбелязва една година от създаването си. За краткия период на съществуването си лечебното заведение бързо се утвърди, като такова от висок клас с перфектно подбран персонал от добри професионалисти. Над 2 400 пациенти са преминали през Специализираната болница до момента, обясни изпълнителният директор на Българския кардиологичен институт и директор на шуменската болница доц. д-р Сотир Марчев. По думите му, това са добри показатели за обем дейност.

Шуменската кардиология разполага с 36 легла плюс още 6 в интензивния сектор. Лечебното заведение е напълно оборудвано с модерна медицинска апаратура. За всички пациенти се полагат необходимите грижи, като са създадени добри условия за престой в лечебното заведение, в което е осигурено и хранене за лежащо болните.

Шуменската кардиологична болница навърши една година
netinfo

За пациентите в Шумен се грижат и чуждестранни специалисти, които допълнително повишават качеството на медицинските услуги. „Чуждестранните лекари носят не само опит, а и европейското отношение към пациенти и колеги", подчерта доц. д-р Марчев.

Специализираната болница в Шумен работи в сферата на инвазивната кардиология. Лечебното заведение има и договор със Здравноосигурителната каса, поясни още доц. д-р Мирчев. Той обясни, че болницата е направена тук с ясната цел да продължи да работи дълго време и да предлага високопрофесионални услуги на пациентите от региона. Лечебното заведение амбициозно продължава и своето развитие. „Целта за следващите месеци е да акредитираме болницата за обучение на специализанти по кардиология", каза още доц. д-р Сотир Марчев. Той изказа и благодарност към всички местни структури, които подпомагат дейността на Кардиологията.