Шумен отново домакин на Национален форум по дентална медицина
Шумен отново домакин на Национален форум по дентална медицина / netinfo

Национален форум по дентална медицина „Мадарски конник"- 2016 ще се проведе отново в Шумен. Той ще се състои от 29 до 31 януари, като официалното откриване ще е от 09:00 ч. в събота, в хотел „Шумен".

Целта на форума е да се повиши квалификацията на лекарите по дентална медицина, да се запознаят колегите от страната с град Шумен и културно-историческото наследство на региона.

Научната програма на форума „Мадарски конник„ включва лектори в областта на денталната медицина с лекции, специално подготвени с практическа насоченост - лечение на пациенти с общи заболявания, използване на лазери в денталните практики, комплексно лечение и екипна работа при цялостна рехабилитация на дъвкателния апарат.
Международен гост лектор от Германия ще бъде шуменката Елина Желева с тема на лекцията „Дизайн мислене, иновации и пациентски преживявания".

Новото в тазгодишното издание на форума е организирането на практични уоркшопове - практична работа с лазери, директни възстановявания на зъбни повърхности с най-новите нанокерамични материали, съвременна терапия на инфекции и костна регенерация. Ще бъде представен интересен нов метод, използван в пародонтологията и естетичната козметология - плазмолифтингът.