Шумен 2010 сви платната на Калиакра с 2:0
Шумен 2010 сви платната на Калиакра с 2:0 / снимки: Дарик-Шумен

Отборът на „Шумен 2010" постигна нова домакинска победа в шампионата на "Б" група. Шуменци категорично надиграха гостуващият тим на „Калиакра"-Каварна и постигнаха втора домакиснка победа във втория си мач пред родна публика, този път с 2:0. Първото попадение падна в 26 минута, негов автор бе Димитър Витанов. До гола се стигна след перфектна атака на шуменци завършена с точен шут на Витанов. Капитанът на "Шумен" Захари Димитров, с прецизен удар отбеляза за 2:0, като попадението падна в 56 минута, през втората част на двубоя.

Мачът можеше да завърши и с класическа победа за домакините, но през първото полувреме главният рефер не отсъди дузпа за спъване на Димитров в наказателното поле на „Калиакра". Съдията свири фал на границата на пеналта и спести втори жълт картон за Аян Ирфан, извършил нарушението, санкционираният с жълт картон бе друг от играчите на гостуващия отбор.

"Шумен 2010" сви платната на "Калиакра" с 2:0
netinfo

В края на мача дебют с жълтата фланелка направи и новото попълнение на шуменци - нападателят Георги Какалов. Той замени отличилият се с гол и много добра игра капитан Захари Димитров, който обра овациите на публиката на стадион „Панайот Волов".

„Шумен 2010" записа трета поредна победа без да допусне гол в своята врата. Отборът вече има актив от 9 точки и заема второ място във временното класиране на точка от лидера „Спартак"-Варна.

"Шумен 2010" сви платната на "Калиакра" с 2:0
netinfo