С празничен концерт, светлинно шоу и безплатна бира посрещаме 11 май - Ден на Шумен
С празничен концерт, светлинно шоу и безплатна бира посрещаме 11 май - Ден на Шумен / netinfo

С празничен концерт, светлинно шоу и безплатна бира за настроение, посрещаме 11 май - Ден на Шумен. Сутринта са официалните събития, а вечерта е концертната и атрактивна част.

Празникът ще започне в 10,45 ч. с литийно шествие, което ще тръгне от храм „Св. Три Светители", ще мине по бул. „Славянски" и ще стигне до сградата на Община Шумен. На него ще бъде носена иконата на Светите братя Кирил и Методий.

В 11,00 ч. пред сградата на Община Шумен изявени ученици ще издигнат знамената на България, на ЕС и на Шумен.

В 11,15 ч. в зала 363 на Община Шумен започва тържествената сесия на Общински съвет - Шумен. На нея ще бъде връчено званието „Почетен гражданин на Шумен" на Илия Раев, директор на ДКТ „В. Друмев". Ще бъдат връчени и „Наградите на Шумен" за изкуство и култура за 2013 г.

В 11,00 ч. в Градската градина започва обедният празничен концерт.

В 18,30 ч. - пред ДКТ „Васил Друмев" е откриването на XXIII Международен фестивал „Друмеви театрални празници „Нова българска драма".
Специално за празника на Шумен ще има и безплатна бира. Шатрата на фирмата ще бъде разпъната пред сградата на Общината.

Празничната програма на откритата сцена пред общината започва в 21 ч. Началото е фолклорен концерт с участието на ансамблите „Мадара", „Звънче", „Шумен" и „Веселяче". След техните изпълнения шуменци ще бъдат забавлявани половин час от невероятния Астор.

Най-голямата атракция е около 22 ч. Тогава ще започне звуково-светлинен спектакъл, наречен „Различният Шумен". Той предвижда от 4 места в централна градска част да има фойерверки в рамките на по 4 минути на фона на тематична музика, лазерни лъчи и светлинно шоу.

Ръководството на Община Шумен кани гражданите и гостите на града да се включат активно в тържествата, посветени на Деня на Шумен.