Развитието на онкодиспансера в Шумен бе обсъдено днес
Развитието на онкодиспансера в Шумен бе обсъдено днес / netinfo
Перспективите за развитие на онкологичният диспансер в Шумен се били обсъдени на среща между кмета Красимир Костов, управителят на лечебното заведение д-р Сотир Караниколов, проф. Иван Черноземски, консултант по онкология към Министерство на здравеопазването и доц. Здравка Валерианова – директор на националния раков регистър. Обект на обсъждания са били и двата проекта на онкодиспансера – за изграждане на отделение по лъчетерапия и на отделение за палеативни грижи. Те са на обща стойност над 30 000 000 лв.

„Г- н Костов заяви, че колегите в Шумен имат пълната подкрепа на общинското ръководство в осъществяването на проектите” – каза пред журналисти доц. Зравка Валерианова. Шуменският онкодиспансер има подкрепата и на онколозите в България - допълни тя. По думите й, и двата проекта на лечебното заведение са написани на европейско ниво, могат да бъдат защитени и да се получи исканата сума.

В Шумен са едни от най-добрите специалисти, има готови обучени кадри, които могат да направят това тук – допълни проф. Иван Черноземски.