/ БГНЕС
Работниците на „Автомагистрали – Черно море“ в Шумен продължават с протестните си действия на 13 април. От 11:00 до 14:00 часа те ще блокират движението по Айтоския и Ришкия проход, както и кръговото кръстовище на пътя Русе - Варна, при километър 1+493 в крайдунавския град. Това съобщиха днес от пътностроителната фирма. 

Недоволството на работниците е заради неразплатени от държавата 27,6 млн. лв. за извършен през миналата година от фирмата ремонт на участък от автомагистрала "Тракия".

„Беше направен опит за решаване на проблема от Народното събрание на 7-и и 8 април, но беше бламиран от участниците в управляващата коалиция.

Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане. Декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за запазване на трайните си работни места и достойно заплащане“, се посочва в съобщението на „Автомагистрали – Черно море“. 

На 14 март от фирмата обявиха, че предвиждат съкращение на 70% от персонала си, ако не бъдат разплатени дължимите от държавата средства. 
БТА