Първа копка за реконструкция на 9 км. пътна отсечка направиха в Новопазарско
Първа копка за реконструкция на 9 км. пътна отсечка направиха в Новопазарско / netinfo

Първа копка на стартиращата рехабилитация и реконструкция на пътната отсечка от село Ст. Михайловски до началото на село Преселка бе направена по - рано днес. Пътят ще бъде ремонтиран по проект, който община Нови пазар спечели по Оперативна програма „Регионално развитие” на Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Участъкът е с дължина от 9 155 м. на стойност 4 998 000 лв. Договорът е подписан на 4 юни 2008 г., а проектът трябва да бъде финализиран на 5 февруари 2010 г. Фирмата - изпълнител на проекта е Консорциум „Пътища”  – Нови пазар. Строителния надзор се осъществява от софийска фирма ”Пътинвест инжинеринг”.  

По време на първата копка днес присъстваха депутатът Четин Казак, Антонина Дончева, началник на регионален отдел към МРРБ, областният управител на

Първа копка за реконструкция на 9 км. пътна отсечка направиха в Новопазарско
netinfo
Шумен Тодор Тодоров и представители на изпълнителите.

“Щастлив съм, че днес ще дадем официалния старт на първия спечелен проект на община Нови пазар по оперативните програми на ЕС. Изпълнението му ще има важно икономическо и социално значение както за нашата, така и за съседните общини и области”, заяви по време на първата копка кметът на Нови пазар инж. Васил Тонев.  Искренно вярвам, че този проект ще бъде първа крачка към реализирането на много други по оперативните програми, допълни г-н Тонев

 „Днес ние даваме знак за това, че нашите общини в област Шумен са израснали до такава степен, че могат да правят и реализират европейски проекти и  с европейските средства да направят живота на жителите на нашите общини по - добър на висотата на европейското бъдеще на България”, каза депутатът от ДПС Четин Казак.

 Подробности по темата чуйте от репортажа в прикачения звуков файл.