/ ШОС
„Подкрепи и насърчи“ - под този надслов днес в съдебната палата в Шумен се проведе шахматен турнир. В импровизираната шахматна зала премериха съдии, прокурори и съдебни служители от Окръжен съд-Шумен, Окръжна прокуратура-Шумен, Районен съд – Шумен  и Районна прокуратура –Шумен от една страна и спортисти от шахматен клуб „Шумен“.

Шумен посреща млади хора от седем европейски страни

Йоан Иванов на 11 г., Димитър Русев на 12 г., Християн Денчев на 14 г., Михаил Костов на 15 г. и Георги Ганчев на 17 г. очаквано спечелиха по-голямата част от партиите и надделяха на участниците-магистрати и съдебни служители.

За голяма радост към импровизираното демонстративно състезание имаше голям интерес от всички работещи в органите на съдебната власт в града. Активността надмина очакванията и се наложи на петте шахматни дъски да се проведат по няколко партии, които донесоха и много положителни емоции.

Съдия беше младия треньор от клуба Радостин Рафаилов, който сподели, че състезанието е било доста оспорвано и похвали участниците от съдебната палата за умението им да играят шах на едно доста добро ниво.

Шуменски полицаи с призове ''Джовани Фалконе"

В края на турнира децата от шахматен клуб „Шумен“ получиха подаръци лично връчени им от Председателя на Окръжен съд-Шумен, съдия София Радославова. Те спечелиха и наградния фонд на турнира, осигурен с доброволните средства на всички в съдебната палата.

Събитието е част от инициативите на Окръжен съд по отбелязване на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Утре в 11.00 ч съдии и служители на Окръжния съд в града ще посрещнат и най-малките си гости. Ученици от 4-ти клас на НУ „Ил.Р.Блъсков“ ще проведат своя час на класния в съдебната зала.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари