Проблемът с градинката до РУМ-а ще отпадне от дневния ред на сесията
Проблемът с градинката до РУМ-а ще отпадне от дневния ред на сесията / netinfo

Сесия на шуменския общински съвет се провежда в момента в зала 363 на общината. В дневния ред на заседанието са включени 40 докладни записки.

На днешното заседание съветниците трябваше да разгледат предложение за изменение на предназначението на зелената площ до бившия РУМ в Шумен. След решение на Правна комисия точката най-вероятно ще отпадне от дневния ред на заседанието. Членовете на комисията решиха, че проблемът с градинката не е от компетентността на общинския съвет. Повече от 2 000 души се включиха в подписка в защита на градинката, където Държавното предприятие „ Строителство и възстановяване” има инвестиционни намерения за строеж на многоетажна сграда.

Местните парламентаристи предстои да гласуват Наредба за принудително изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на строежи или части от тях.

Разгледано ще бъде и предложение за одобряване на структура на общинската администрация и оптимизиране численността на ОП „ Стопанска и охранителна дейност” и на ОП ”От социални помощи към осигуряване на заетост”.