Преподавател от СОУ Сава Доброплодни избран от Microsoft за иноватитен учител
Преподавател от СОУ Сава Доброплодни избран от Microsoft за иноватитен учител / netinfo

Ангел Ангелов, учител по информационни технологии в шуменското СОУ „Сава Доброплодни" е избран от Microsoft като Microsoft Innovative Educator Expert (MIE Expert - иновативен учител) за 2015 г. Това съобщават от учебното заведение. Преподавателят е бил номиниран за наградата заради неговите постижения в използването на технологиите, чрез които да помогне на учениците да учат и да постигнат повече.

"Да бъдеш избран за Microsoft Innovative Educator Expert е невероятна чест", казва Ангелов. Той допълва, че занапред ще продължи да търси иновативни методи и подходи, за да осигури на учениците и студентите подходящи инструменти, необходими за успеха на работата им в новия свят.

Всяка година Microsoft избира експерти по информационни технологии, които да бъдат част от една изключителна глобална общност, която проправя пътя за техните ученици и възпитаници, да споделят идеи, да опитват нови подходи и да се учат един от друг. Тази година Microsoft избра 800 лидери в иновативното обучение от над 100 държави по света, които познават технологиите и желаят да разширят своя обхват и своята дейност. Те ще обменят опит на среща през месец май 2015, която ще се проведе в централата на Microsоft в град Сиатъл, щата Вашингтон.

Експертите работят в тясно сътрудничество с Microsoft, за да въведат иновациите в областта на образованието, да изградят капацитет за използване на технологиите за подобряване на обучението на учениците и студентите. Срещата дава възможност да споделят своя опит в това как технологията подобрява преподаването и ученето. В допълнение, те наставляват други възпитатели и им помагат да се обучават в образователните технологии и продукти на Microsoft и неговите инструменти.