Работата отнела няколко месеца
Работата отнела няколко месеца / dariknews.bg
Официално бе представена дървопластиката „Начало на живота“, която е позиционирана в центъра на Шумен. Творбата е изработена от възпитаниците на Ангел Минчев от школата по Дърворезба към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс в Шумен.

От 8 април 2017 година учениците работят върху дървото, което се намира зад паметника на Димитър Благоев до шадравана с видрите. Любопитните граждани отначало се чудеха какво правят децата, но в края на април вече се оформи картината, която беше довършена през май и в началото на юни.

Работата отнела няколко месеца
dariknews.bg


Това е втората дървопластика на децата от школата. Тя е дело на следните ученици: Никола Драгомиров, Иван Недев, Александър Димитров, Магдалена Драгомирова, Габриела Узунова, Петина Янева, Деница Димитрова, Ивайло Койчев и Елина Петрова, бивш възпитаник на школата и настояща студентка, но с удоволствие помогна в работата.

Картина в дърво подаряват резбари на Шумен

Името „Начало на живота“ бе предложено от Петина Янева и възприето от всички.

Работата отнела няколко месеца
dariknews.bg


Ще се радваме да има повече такива творби и те да се превърнат дори и в туристическа атракция, каза по време на откриването зам.-кметът Найден Косев.

Ангел Минчев отбеляза, че всички деца са се трудили много, а пластиката е така релефна, че се забелязва от няколкостотин метра.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.