Посветиха пощенска картичка на 125-тата годишнина на Шуменско
Посветиха пощенска картичка на 125-тата годишнина на Шуменско / netinfo

Юбилейна пощенска картичка по случай 125-тата годишнина на Шуменско се представя днес на официална церемония в пивоварната в града. Специалното пощенско-филателно издание се пуска в употреба от днес от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

Картичката носи образа на чешкия майстор пивовар Франц Милде, който през 1882 година основава фабриката и слага началото на професионалното производство на бира у нас. Автор на проекта е художникът Александър Алексиев.

„Реализацията на този проект е израз на уважение към историята на пивоварната промишленост в България като цяло. Той ни връща приятно назад във времето и в спомените, когато изпращането на пощенски картички беше популярен жест на уважение и приятелско общуване. Същото прави и Шуменско, което е неразривно свързано със спомените и личната история на поколения българи”, обясни Милена Вълчева, Бранд мениджър на Шуменско.

Тиражът на специалната серия е 720 броя. Ценителите и колекционерите могат да я намерят в териториалинте поделения на Български пощи в страната. Единичната цена е 85 ст., като в нея е включена цената на пощенската услуга.