Постоянен арест за мъжа, стрелял по бившата си

/ Деян Герговски
Шуменският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража, на 30-годишния мъж, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Жена е в болница след изстрел от бившия си съпруг

Както съобщи по-рано пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, той е привлечен като обвиняем, след като направи опит да убие бившата си съпруга при условията на домашно насилие. До определението на Шуменския окръжен съд Нелгин бе в ареста с постановление на Окръжната прокуратура за срок до 72 часа.

Досъдебното производство срещу 30-годишния обвиняем е било образувано на 22 май, когато рано сутринта - малко след 5:00 часа, бил получен сигнал за простреляна жена. Инцидентът е станал в околностите на Шумен, а опитът за убийството бил извършен с револвер, който е намерен вчера от разследващите. Простреляната 26-годишна жена е била приета в болницата, а той е избягал от местопроизшествието.  

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре.

Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Открит бил от полицията в Разград, където бил задържан. Тежкото криминално престъпление е извършено в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане на обвиняемия.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.