Светофар за пешеходци
Светофар за пешеходци / az-jenata.bg
Пешеходен светофар монтира Община Търговище на ул. „Хаджи Димитър“, в близост до детска градина №2 „Осми март“. Той е изграден с дарителски средства от компанията за производство на стъкло „Тракия глас България“. Изричната воля на дарителя е светофарната уредба да бъде монтирана на това място.

Светофарът ще регулира потока от пешеходци в района и е с бутонна система на управление. Така, при отсъствие на пресичащи граждани, движението на автомобилите, идващи от пазара, няма да бъде спирано. Времевият интервал за пресичане е 15 секунди.

На близо 40 метра преди пешеходната пътека пък е поставен и светодиоден предупредителен знак, указващ наличието на светофар.
Призоваваме гражданите да шофират с повишено внимание в посочения участък, с оглед на новата организация на движение, както и с оглед на функциониращото в близост детско заведение.

В капиталовата програма на Община Търговище са заложени и близо 60000 лв. за изграждането на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Трайко Китанчев“ и бул. „Сюрен“, където трафикът в пиковите часове на деня е изключително интензивен. Предстои Общината да стартира процедура за избор на изпълнител.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари