Полицаи и ученици от Шумен с беседа за вредата от наркотиците
Полицаи и ученици от Шумен с беседа за вредата от наркотиците / netinfo

Полицейски инспектори от районното управление в Шумен изнесоха беседа пред ученици за вредните последствия от наркотиците. Тя е част от инициативите по повод Международния ден за борба с нелегалния трафик на наркотици, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

На беседата, която се проведе днес в читалище "Стилиян Чилингиров" присъстваха ученици от СОУ НЮВВАБ. С отбелязването на 26 юни полицаите търсят начин да привлекат вниманието на подрастващите като ги запознаят със сериозността на проблема и неговото разпространение.

Кампанията е насочена към младите хора, които често говорят за еуфоричния ефект от употребата на нелегални наркотици, но не винаги имат съзнание за множеството неприятни въздействия върху здравето. Според статистиката около 200 млн. младежи употребяват наркотици най-малко веднъж годишно. Сред тях 25 милиона се считат за страдащи от наркотична зависимост. Всяка година 200 000 човека губят живота си от болест, свързана с употреба на наркотици, сочи справката изготвена от Службата за наркотици и престъпност към ООН. Учениците са се запознали с основните видове наркотични вещества и вредните последици от употребата им.

Утре в 13:30 часа в читалище "Стилиян Чилингиров" ще се проведе беседа с ученици от СОУ "Трайко Симеонов".