Отново протести във военния завод на Търговище
Отново протести във военния завод на Търговище / Борислав Курдов
Отново протести във военния завод на Търговище
70255
Отново протести във военния завод на Търговище
  • Отново протести във военния завод на Търговище

Близо 300 работници на военния завод в Търговище днес отново излязоха на протест, три месеца след като през октомври пак чрез протести те отвоюваха директорът им Христо Богданов да не бъде сменен.
Сега темата на протестите отново е същата. Според председателя на синдикалната секция на „Подкрепа" в завода Красимира Димитрова, тази сутрин г-н Богданов е получил обаждане по телефона, с което му е било наредено утре сутринта да се яви в централата на ТЕРЕМ за да подпише заповед за уволнение. Работниците настояват това да не се случи, тъй като откакто Богданов управлява завода, те имат работа и получават редовно своите трудови възнаграждения.
По време на протеста работниците приеха декларация, която изпратиха до МО , до управлението на ТЕРЕМ, както и до ръководствата на КНСБ и Подкрепа.
В декларацията се казва, че за първи път от много години насам, за първото първото тримесечие на 2014 година работата и заплатите в завода са осигурени, което е благодарение на добрата организация, направена от управителя Богданов. „Ние, работниците на ТЕРЕМ Търговище заявяваме стига с тези нецелесъобразни уволнения", се казва в декларацията.

Повече от декларацията можете да чуете в приложения аудиофайл