Откриха катастрофирала кола, обявена за открадната, разследват инсценировка
Откриха катастрофирала кола, обявена за открадната, разследват инсценировка / снимка: ОД на МВР-Шумен

Шуменската полиция работи по версия за инсценировка за откраднат автомобил, който е открит блъснат в дърво. Сигнал за кражба на лек автомобил „Мазда 323” с шуменска регистрация е получен от собственика му – мъж на 27 години.

Пред полицейските служители той заявил, че кражбата е станала за времето от 22:24 ч. на 22-ри август до 01:00 ч. на 23-ти от паркинг зад библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Автомобилът е бил намерен от авто-патрулен екип в непосредствена близост до мястото, от което е обявено, че е станало противозаконното му отнемане. Японското возило е било блъснато в дърво на кръстовището на ул.”Съединение” с ул. ”Герила”. Следствие на удара е възникнал пожар. На място е пристигнал екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, който загасил пламналия огън с 200л. вода.

Изгорял е въздушен филтър и кабели от ел. инсталацията. Обгорели са елементи, намиращи се в двигателния отсек. Спасен от изгаряне е автомобила. Образувано е досъдебно производство, като разследващите ще работят и по версия за инсценировка от страна на водача.