Непълнолетен убиец
Непълнолетен убиец / Dariknews.bg, архив
Осем години лишаване от свобода присъди Търговищкия окръжен съд на 15-годишно непълнолетно момче от село Гагово, община Опака. Той бе обвинен в четири тежки престъпления – убийство, изнасилване и две блудства. Съдът го призна за виновен за всички действия. Тъй като е непълнолетно, момчето от Гагово ще изтърпи наказанието в поправителен дом.
Непълнолетен убиец
92606
Непълнолетен убиец
  • Непълнолетен убиец
Днес , 20 февруари 2017 г., състав на Търговищкия окръжен съд призна непълнолетния за виновен по всички обвинения. „Изнасилването и блудството на възрастната жена представляват особено тежък случай, а убийството й е извършено по мъчителен начин”, се казва в делото. Съдът призна за виновен Ахмед и по обвинението в блудствени действия с 14-годишно момиче от селото, страдащо от прогресивна мускулна дистрофия. Заради непълнолетната си възраст Ахмед ще търпи наказанието си в поправителен дом.
На 18 април 2015 год. 15-годишният тогава Ахмед Дж. на пътя между село Гагово и град Опака срещнал 74-годишна жена, която страдала от деменция и често напускала дома на сина си. Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Подсъдимият първоначално подминал жената, но после я пресрещнал. От разговора с нея разбрал, че възрастната жена има здравословен проблем.
За да се възползва от състоянието й, Ахмед я отклонил по страничен черен път, съборил я на земята, нанесъл й побой и в резултат на упражненото насилие, жертвата получила различни наранявания. Съдебните медици, извършили аутопсия на тялото на убитата жена, преброили 19 счупвания в ребрата. След като сломил съпротивата на жената, непълнолетният насилник разкъсал дрехите й, изнасилил я и извършил блудствени действия. След това напуснал мястото и оставил на земята жертвата си. Няколко часа по-късно 74-годишната жена починала от многобройните увреждания по цялото тяло. Смъртта й според съдебномедицинската експертиза била бавна и мъчителна, съпроводена със силни и мъчителни болки, а причинените от сексуалния насилник травми са квалифицирани като три средни телесни повреди.Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач, който сигнализирал полицията.
На 20 ноември 2015 год. Ахмед Дж. нападнал трудно подвижно 14-годишно момиче на улицата в село Гагово. Съборил го на земята и извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление чрез употреба на сила.
Осъденият Ахмед Дж. е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, но съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал тяхната противоправна същност.
В последната си дума пред съда той отрече да е извършил престъпленията, за които бе признат за виновен. При проведения по време на разследването следствен експеримент Ахмед сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена и обяснил подробно действията си.
Състав на Търговищкия окръжен съд одобри частично гражданския иск на близките на убитата 74-годишна жена.
Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.