Определиха приемно семейство за пребитото в Търговище дете
Определиха приемно семейство за пребитото в Търговище дете / DarikNews.bg, архив
Определиха приемно семейство за пребитото в Търговище дете
79738
Определиха приемно семейство за пребитото в Търговище дете
  • Определиха приемно семейство за пребитото в Търговище дете

Приемни родители от Търговище ще се грижат да 2,5-годишната Сияна, която бе пребита от майка си. От варненската болница „Св. Марина" са информирали „Отдела за закрила на детето" в Търговище, че в скоро време детето ще бъде преместено от интензивния сектор и ще има нужда от придружител. След съгласуване с колегите си във Варна, служители на отдела в Търговище са определили приемно семейство, което ще полага грижи за Сияна. Това е приемно семейство с опит, допреди известно време при тях бяха настанени две деца в родствена връзка и тези родители доказаха своя капацитет. Това разказа Маринела Иванова, ръководител на „Отдел закрила на детето" в Търговище.

Припомняме, че малката Сияна бе приета в спешния медицински център в Търговище на 30 април в тежко здравословно състояние. Ден по-късно бе транспортирана в болница „Св. Марина" във Варна. Лекарите там установиха счупени ребра и множество увредени вътрешни органи. Със съмнението че е нанесла средни телесни повреди на детето си, като обвиняема бе привлечена майката - 21-годишната Любослава Любенова. Вчера, понеделник, Окръжният съд в Търговище отхвърли искането на майката - мярката й за неотклонение „задържане под стража" да бъде променена в „домашен арест".

В приложения аудиофайл можете да чуете повече от разказа на Маринела Иванова, ръководител на "Отдел закрила на детето" в Търговище