Ограничават движението в Шумен заради спортна проява
Ограничават движението в Шумен заради спортна проява / снимка: Dariknews.bg, архив

Във връзка с провеждането на спортната проява „Шумен бяга" в неделя временно ще бъде спряно движението на автомобили в центъра на града, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

От 17.00 часа до 19.30 часа ще бъде спряно движението по бул. „Славянски", от ул. „Карел Шкорпил" до ул. „Адам Мицкевич", и от пл. „България" до ул. „Адам Мицкевич".

Паркингът в района от ул. „Карел Шкорпил" до Община Шумен трябва да бъде освободен от автомобили в неделя за времето от 16.00 до 19.30 часа.

Временната организация се налага, за да се осигури безопасност на движението в тази част на града и безпрепятствено провеждане на тазгодишното издание на кроса „Шумен бяга". Вертикалната сигнализация ще бъде направена от Общинското предприятие „Строителство и благоустройство". Община Шумен е съорганизатор на спортната проява.

Стартът е от 18.00 часа пред сградата на общината. За втора поредна година организаторите канят всички шуменци и гости на града да се включат в инициативата на 11 септември, която ще завърши с концерт на Михаела Филева.