Огнеборци гасиха четири пожара в Шуменско
Огнеборци гасиха четири пожара в Шуменско / Дарик-Шумен, архив

Четири пожара в сухи треви са гасили огнеборците през последните 24 часа на територията на област Шумен. Един от пожарите е в село Чернооково, община Върбица, останалите три са с Шуменско.

Сигнал за запалени сухи в покрайнините на село Овчарово е подаден в дежурната част на ОУ" Пожарна безопасност и защита на населението" в 14.53 часа. Пристигналите на място огнеборци установили, че огънят е обхванал площ от близо 30 декара. Благодарение на бързата им намеса не е допуснато разпространението му към първите къщи в селото. Пламъците са загасени с 5 т. вода, спасени са две къщи в селото.

Сухи треви са горели и в село Върбак, за гасенето им, около 18.30ч. са ползвани 1000 литра вода. Сигнал за пожар на ул."Родопи" в Шумен е подаден в 23.03ч. снощи. Пристигналия на място противопожарен екип установил, че горят сухи треви. Загасени са с 300 л. вода. В 20.10 ч. в село Чернооково е възникнал пожар в сухи треви. Огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" - Върбица загасили пламъците с 2 т. вода.